Ora Pamantului pe glob

Ora Pamantului“În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour (Ora Pamantului).

La îndemnul WWF, organizația care a inițiat mișcarea Earth Hour în anul 2007, peste 7000 de oraşe din peste 152 de țări au stins lumina de “Ora Pamantului”  în 2013, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.

Bazat pe îndemnul de a stinge lumina pentru o oră, Ora Pamantului a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, marcat în ultima zi de sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20:30-21:30.”

http://ora-pamantului.ro/wordpress/?page_id=6

In Romania, Ora Pamantului este o initiativa foarte cunoscuta care a luat nastere in 2009  la propunerea WWF ce i-a facut pe romani sa constientizeze importanta sustenabilitatii in zilele noastre.

Si in acest an, Ora Pamantului s-a desfasurat in o multime de tari. Haideti sa vedem cum a fost surprins evenimentul in diferite parti ale lumii:

Londra – 60 de ursi panda au facut o parada pentru a aduce la cunostinta londonezilor ca va avea loc Ora Pamantului.

ora-pamantului

Taipei, Taiwan – un colaj de doua fotografii ce arata zgarie-norul de 101 de etaje inainte si dupa ce s-au stins luminile pentru Ora Pamantului

ora-pamantului
Atena, Grecia – Aceasta poza ilustreaza templul Panthenon de pe muntele Acropolis inainte si dupa stingerea luminilor ce marcheaza Ora Pamantului
Ora Pamantului
New York – Asa arata Time Square de Ora Pamantului
Romania – Bineinteles, si la noi zeci de oraşe şi instituţii, dar şi companii  au stins luminile sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30, pentru a marca Ora Pământului 2014.
Ora Pamantului
Asadar, dupa cum vedem, majoritatea participantilor celebreaza Ora Pamantului cu cele mai bune intentii. Insa, in loc sa stingem luminile, ar fi bine sa ne concentram pe solutii care sa ne ajute cu adevarat sa oprim incalzirea globala si saracia.

Comments are closed