Ora exacta a Anului Nou

Cea mai importanta ora din an este, bineinteles, prima.

Pentru ca sa fie siguri ca pasesc in Noul An exact la momentul potrivit, oamenii din toata lumea isi fixeaza ceasurile dupa ora universala (GTM).
Ora exacta 00:00, din prima zi a Noului An, este asteptata si cu o multime de traditii si simboluri toate menite sa incarce orele din anul care vine cu iubire, belsug si noroc.

ora exacta 12 noaptea

Cand vine vorba de bani, ora 12:00 noaptea din 31 decembrie trebuie sa ne gaseasca fara datorii si cu bani in buzunar pentru a avea parte de ei tot anul care urmeaza. De asemenea, este indicat sa nu cheltuim bani in ultimele ore ale anului si in primele ore ale Anului Nou.

Trebuie sa manancam struguri. Strugurii au o semnificatie aparte in seara de Revelion. Fiecare din cele 12 boabe de struguri consumate de Revelion semnifica prosperitatea in cele 12 luni ale anului care vor urma.

Cand vine vorba de iubire, la ora 00:00, un sarut sau lenjeria rosie purata sunt cele care asigura afectiunea pentru tot anul care vine.
Sarutul sub vasc, tot la ora 12 noaptea, nu este un obicei traditional din Romania, vascul fiind planta sacra in traditia multor popoare pagane. Vascul este simbolul iernii si al sarbatorilor de iarna, iar obiceiul sarutului sub vasc apartine scandinavilor, care asociau vascul cu zeita dragostei.

Cand vine vorba de sanatate se consuma un mar in ajunul Anului Nou pentru a avea parte de sanatate pe tot parcursul anului.

Cand vine vorba de noroc, prima persoana care intra in casa in Noul An sa fie un barbat brunet, deoarece blonzi, roscatii si femeile aduc ghinion. Se spune ca, pentru a avea parte de belsug, primul om care va trece pragul casei in Noul An trebuie sa fie de sex masculin. De asemenea, este bine ca acesta sa vina cu un dar.

barbat cu dar pentru ora 12
La ora 12:00 noaptea se lasa geamurile deschise pentru ca norocul sa poate intra in casa.
Si nu este voie sa plangi in prima zi a anului, daca nu vrei sa ai parte de lacrimi si ghinion pe tot parcursul anului ce va veni.

Se aprinde o lumanare in noaptea de 31 spre 1. Batranii spun ca aprinderea unei lumanari sau a unei candele sub icoana, pana se lumineaza de ziua, are rostul de a-L indupleca pe Dumnezeu pentru a-ti da un an usor si luminos.

Si fiind ora cea mai importanta dintr-un an, exact la ora 12 noaptea. nu uita sa iti pui o dorinta.


Comments are closed