O ora exacta pentru ora Pamantului

ora pamant ora exactaÎn fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

La îndemnul WWF, organizația care a inițiat mișcarea Earth Hour în anul 2007, 6950 de oraşe din peste 152 de țări au stins lumina la o ora exacta de Earth Hour în 2012, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.

În 2011, Earth Hour a intrat într-o nouă etapă: Mai mult decat o ora exacta pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnați nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Istoria Earth Hour

La inițiativa WWF- Australia, pe 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au ieșit la o ora exacta pe străzile orașului, sărbătorind Pământul în diferite feluri: petreceri și concerte fără surse de electricitate, observații astronomice, picnicuri în familie la lumina lumînării.

În 2008, Earth Hour urma să se extindă pe tot teritoriul Australiei. Cu puțin timp înainte de eveniment, orașul Toronto din Canada a anunțat că se alătura mișcării şi nu a trecut mult până când aproape 400 de orase din 35 de țări s-au mobilizat pentru acest eveniment. Mesajul a fost același, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice sunt atât de grave și de complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global.

Bazat pe îndemnul de a stinge lumina la o ora exacta si pe parcursul unei ore intregi, Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, marcat în ultima zi de sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric începand cu  ora 20:30 si pana la ora 21:30.


Comments are closed