La Patriarhie va bate ora exacta. Avem clopote cu GPS!

clopote

Cele patru clopote prevazute cu GPS au sosit vineri in Dealul Mitropoliei, tocmai din Austria. Sistemul, primeste ora exacta din spatiu, si trimite informatiile unui calculator, care pune in miscare clopotele.
In biserica Sfantul Mina din Bucuresti si in catedrala Reintregirii Neamului, din Alba Iulia, acest sistem functioneaza deja de cateva luni.

Cele cinci clopote care vor fi montate in Dealul Patriarhiei sunt construite dupa o reteta secreta, pastrata timp de 14 generatii de o familie din Austria. Conducerea Patriarhiei a fost convinsa sa le cumpere, nu doar de traditie, ci si de tehnologia moderna. Aceasta avand o precizie foarte mare, bat la ora exacta a romaniei.

GPS-ul primeste ora exacta de la satelit, trimite informatia unui calculator, iar acesta pune in miscare niste motoare care vor bate clopotele. Pana acum motoarele erau pornite prin apasarea unor butoane, iar sistemul era gestionat de un electrician, care spera sa nu fie scos la pensie de noua tehnologie, acum cand exista acest sistem care bate la o ora exacta.

In plus, calculatorul permite inregistrarea, memorarea si reproducerea a 1000 de melodii.
Clopotele din dealul Patriarhiei ar urma sa bata pentru prima data pe 26 octombrie, de Sfantul Dimitrie, ocrotitorul Bucurestiului.

Sursa:http://stirileprotv.ro/


Comments are closed