De ce e bine sa stim ora exacta a nasterii?

de-ce-sa-stim-ora-exacta-a-nasterii

 

Faptul ca ne cunoastem ora exacta a nasterii ne poate ajuta in ale astrologiei. Momentul in care ne-am nascut, ora exacta, poate avea mare legatura cu influentele pe care le primim in viata si cum suntem afectati de anumite situatii, pe mai multe planuri. Exista mai multe chestiuni legate de ora exacta a nasterii, care ne pot ajuta sa raspundem la aceste intrebari.

In astrologie, atat datele cat si ora exacta conteaza enorm, nici un astrolog nu lucreaza cu date generale (data nasterii si atat). Daca doriti sa cititi doar informatii generale ale zodiei dv., ajunge doar ziua nasterii, dar pentru un calcul astrologic care va descrie pe dv. ca individ, aveti nevoie de ora exacta a nasterii.

Cu cat ora este mai exacta, cu atat mai mare va fi acuratetea portretului dv. astrologic. Momentul nasterii influenteaza un detaliu astrologic esential care completeaza zodia dv. natala, si anume zodia ascendenta si de la ea tot sistemul de case incluse într-o astrogramã natalã. Fara ora exacta a la care v-ati nascut – macar aproximativa – astrograma dv. natalã nu poate fi calculatã. Fara ascendent, e ca si cum v-ati cunoaste doar o fata a caracterului, cealalta, dictata de ascendent si casele astrologice si toate detaliile care sunt direct legate de casele cerului, raman o necunoscuta…

Momentul sau ora exacta la care v-ati nascut este clipa in care copilul devine autonom, complet dezlegat de mama, momentul in care medicul taie cordonul ombilical. Momentul nasterii NU este ora si minutul la care mama a intrat in sala de nastere, nici cea in care au inceput durerile facerii, nici cea in care copilul a fost dus la salon… Momentul nasterii este clipa in care copilul este dezlegat de mama prin taierea cordonului ombilical. Este posibil ca unele mame sa nu tina minte ora exacta a nasterii si, din start, sunteti privati de o mare parte din portretul astrologic ce va reprezinta. Fara ora exacta la care v-ati nascut, jumatate din horoscop dispare, deci sunteti un om oarecare intr-o multime, un individ din cei multi nascuti in data in care v-ati nascut dv. Doar ora, minutul si coordonatele geografice ale nasterii (longitudine si latitudine a localitatii pe glob) va confera unicitate. Greu de crezut ca in acelasi moment in acelasi punct de pe glob se nasc doi copii. Nici gemenii nu au aceeasi amprenta astrologica, pentru ca se nasc la cateva minute diferenta, chiar daca e vorba de acelasi loc. Chiar daca la o maternitate se nasc in aceeasi ora 10 copii, totusi ei sunt diferentiati prin minutul nasterii.

Nu conteaza modalitatea in care copilul s-a nascut (prematur, cezariana, nastere normala etc), ci se ia in consideratie doar ora exacta si minutul in care legatura dintre mama si fat s-a rupt. Zodia ascendenta este data de momentul sau ora exacta a nasterii (si minut) iar zodia natala este data de ziua nasterii (pozitia Soarelui in zodie).

Daca mama nu isi mai aminteste ora exacta a  nasterii dv. – si nici alte indicii din familie nu va sunt de folos – este bine sa incepeti singur cautarile. Un prim popas ar trebui sa fie arhiva maternitatii la care v-ati nascut. Unele arhive sunt pastrate 30 de ani, deci va fi mai greu sa gasiti inregistrarea nasterii dupa multi ani… dar cu putin noroc, este posibil. Verificati asadar la arhiva maternitatii.

In unele certificate de nastere de la inceputul secolului, exista si ora nasterii – dar totusi exactitatea ei poate fi pusa sub semnul intrebarii. Greu de crezut ca la inceputul secolului exista o inregistrare exacta a nasterii. Dar oricum, este un punct de plecare, decat deloc. In ultimii ani, in certificatele de nastere exista trecuta si ora exacta la care v-ati nascut, deci mamele tinere, din ultimul deceniu par sa fie cele mai norocoase…

Nu luati ora exacta a nasterii trecuta in registru sau in certificat ca fiind 100% exacta, pentru ca e posibil ca in unele cazuri, ora exacta la care v-ati nascut sa fie doar aproximativa. Este posibil ca nasterile sa fie inregistrate la final de tura in spital, deci e posibil ca la aceeasi ora sa fie trecuti in registru mai multi copii, deci toleranta poate fi de 15-30 de minute. Cu cat mai exact, cu atat mai bine!

Daca maternitatea nu va este de ajutor, mergeti la primaria din localitatea in care v-ati nascut. Exista la orice serviciu de stare civila niste registre numite constatator de nasteri,unde ar trebui, teoretic, sa existe si inregistrarea nasterii dv. Merita sa incercati si acolo.

Daca nici una din variante nu merge, un astrolog experimentat v-ar putea descoperi, prin studii aprofundate ora la care v-ati nascut, pe baza unor caracteristici ale dv., dar un atu ar fi sa cunoasteti ca macar in mare ora la care v-ati nascut. De exemplu intre ora x si ora y. Un indiciu de genul “m-am nascut noaptea” nu este de folos, pentru ca noaptea poate incepe la 19 pm si se poate incheia la 6 am.  O toleranta de 15 minute poate schimba major portretul dv. astrologic personalizat, de aceea este bine sa faceti un efort pentru a indica astrologului o ora cat mai aproape de adevar, altfel veti fi cel putin pe jumatate nemultumit de rezultatele demersului astrologului…

Sursa: http://acvaria.com/astro-momentul_nasterii.php?p=astrologie

Comments are closed