Cel mai ciudat ceas din lume

lacustaCorpus Clock este opera unei echipe de ingineri si designeri condusa de catre Dr. John Taylor. Chiar daca acesta este un ceas scump, el a fost realizat in semn de multumire pentru colegi si sa decis sa fie instalat intr-o vitrina.

Ne fiind totusi cel mai scump ceas din lume acesta are la baza un intreg ansamblu ce sta ‘la mana’ unui mecanism destul de complicat, proiectat sa reziste cel putin 25 de ani fara nicio reparatie.Ciudat este obiectul montat deasupra lui Corpus Clock, si anume o lacusta pusa acolo pentru a simboliza trecerea ireversibila a timpului.

Lacusta paseste la fiecare secunda, iar timp de 59 de secunde isi deschide larg gura. La fix a 60-a secunda, insecta musca puternic si ‘inghite’ un minut.Un minut care nu se va mai intoarce niciodata.Corpul ceasului a fost realizat din aur si nu are nicio cifra sau limba. Astfel facand-ul un ceas scump, putand face parte din cele mai scumpe ceasuri din lume.

Exista trei sectoare, fiecare cu 60 de orificii. In exterior, o lumina albastra calatoreste rapid si se opreste in dreptul unui orificiu, afisand secundele. La interior exista doua lumini albastre care avanseaza si ele, insa intr-un mod ‘conventional’.Luminile sunt defapt LED-uri albastre care stau tot timpul aprinse si devin vizibile prin suprapunerea mai multor orificii.

Sursa:http://play.md/225738

 


Comments are closed