Ceasuri de dama de ieri si de azi

ceasuri-damaCu zeci de ani inainte ca ceasurile de dama sa se poarte pe mana, aceste mici bijuterii indicatoare ale timpului se purtau la gat legate cu lanturi delicate de aur, prinse de captuseala hainei sau chiar in inel. Femeilor li se ingaduia o modalitate de purtare mult mai variata a ceasului decat barbatilor, acestea fiind considerate bijuterii, asadar modalitati de decorare si infrumusetare a corpului. Au trebuit sa treaca zeci de ani pana cand ceasul de mana a fost apreciat intru totul pentru utilitatea sa si a devenit de nelipsit pentru barbati, ca si pentru dame.

  • Ceasuri de dama in zilele noastre

Piata de astazi a ceasurilor feminine abunda in stiluri variate si modele care de care mai interesante. Apar designuri noi in fiecare an cu gramada, si exista chiar si o comunitate aparte a femeilor pasionate de colectionarea ceasurilor deosebite. Ca in cazul bijuteriilor, este foarte greu, daca esti femeie, sa ai un singur ceas, chiar daca pretul unui ceas mediu se ridica la 3-400 de lei.
Pentru a avea o colectie minima de ceasuri dama ai nevoie de cel putin cate unul din urmatoarele categorii: ceasuri sportive, ceasuri elegante, ceasuri bijuterie. Bineinteles insa, ca pentru fiecare exista o multime de branduri care ne fac cu ochiul si alegerea celui pe care sa il achizitionam nu este deloc usoara.

  • Ceasuri de dama sportive

Acestea sunt destinate femeilor active si pline de energie, moderne si pasionate de aventura. Ceasurile sportive depasesc cu mult utilitatea unui simplu ceas de mana. In functie de sportul pe care il practici (alpinism, alergare, tenis, biciclism, etc) acestea iti pot spune cate calorii ai consumat, ce viteza ai, care iti este pulsul si asta pe langa  functiile clasice de alarma sau cronometru. In mod normal un ceas sportiv este mai mare decat unul elegant, rezistent la apa si fabricat dintr-un material mai rezistent, ca otelul, titaniul, cauciucul sau pielea naturala. Fata de cele barbatesti, ceasurile feminine au bratara sau cureaua mai subtire si mai ingusta, sunt mai mici si colorate in culori mai variate.

  • Ceasuri de dama elegante

Acestea le incadram in categoria ceasuri dama pentru rochii, dar la fel de bine se pot purta la birou cu un costumas elegant, sau la o tinuta casual de oras. Bineinteles, ceasurile elegante nu ar trebui sa ne lipseasca din garderoba. Acestea au de obicei un design clasic, culori adesea neutre (negre, albe, argintii, aurii) au o bratara eleganta sau o cureluza finuta din piele, dar nu sunt exagerat de sofisticate. De fapt, orice ceas care nu are caractere enorme, velcro, curea din cauciuc, sau componente ridicol de mari se poate plia pentru a fi purtat la o rochie casual sau la o tinuta business.

  • Ceasuri de dama bijuterie

Ceasurile din aceasta categorie sunt greu de delimitat strict de clasa bijuteriilor, pentru ca adesea sunt confectionate manual, din metale pretioase, incrustate cu cristale Swarowsky sau cu pietre pretioase, si se poate spune ca fabricarea lor ia mai mult timp si se face cu mare, mare grija. Acest tip de ceasuri de dama este cel mai costisitor dar poate fi purtat cu succes la o rochie de seara deosebita sau la o tinuta formala imbracata cu ocazia unui eveniment special din viata dumneavoastra.
Ceasurile feminine au evoluat de-a lungul timpului si astazi inglobeaza atat cea mai avansata tehnologie, cat si designuri de exceptie care pun in evidenta incheietura svelta si delicata a unei doamne. Daca chiar trebuie sa te limitezi la un singur ceas, cauta ceva comod, si nu foarte complicat care sa mearga in mai multe ocazii si sa nu se demodeze prea usor.

Sursa: http://top-reduceri.com/2012/04/evolutia-ceasurilor-de-dama-istorie-si-tehnologie/

Comments are closed