Big Ben trece mai greu la ora de iarna

big ben ora de iarnaCat timp ii ia batranului ceas, ce anunta ora exacta in Londra, sa treaca la ora de iarna?

“De peste 150 de ani, turnul Big Ben este un simbol al Londrei, anuntând ora exacta dar si s (…)” http://www.actualitati.net/local-iasi/dificila-trecere-iarna-cinci-schimbe-ceasul-1188647

Anual, in ultima duminica din martie, se trece la ora de vara. In anul curent s-a schimbat ora, ceasul fiind dat inainte cu o ora pe 31 martie.

Asa s-a intamplat si in urma cu o zi. Avand in vedere ca a fost ultima duminica din octombrie, s-a trecut la ora de iarna iar ceasul s-a dat cu o ora inapoi.

Tinand cont de faptul ca ora de iarna este ora oficiala a oricarui stat de pe glob, in acest moment putem spune ca atat Marele Ben din Londra cat si ceasurile din toata Romania sunt setate pe ora corespunzatoare de pretutindeni.

Big Ben, ceasul care arata ora exacta, este unul dintre cele mai importante obiective turistice in Londra, devenind aproape o emblema a capitalei britanice.

Big Ben din Londra arata de-a dreptul incantator noaptea cand fatada si ceasul care arata ora exacta, de pe fiecare fata, este iluminat.

Atunci cand Parlamentul se afla in sesiune o lumina straluceste peste fatada acestui ceas. Ora exacta este aratata prin cadrane ce au o suprafata de peste doi metri patrati, iar minutarul are peste 4 metri.

Big Ben din Londra are un pendul urias care este reglat de un sac de monezi si  este ceasuls ce arata ora exacta zi de zi, fara a se defecta aproape niciodata.

Numele de Big Ben nu se refera de fapt la turnul de ceas propriu-zis, ci la clopotul de 13 tone din interiorul turnului. Clopotul a fost numit astfel dupa primul comisionar ce a lucrat la constructie – Benjamin Hall.

Acest clopot provine din vechiul palat Westminster si a fost daruit diaconului de la Catedrala Sf. Paul (St. Paul’s Cathedral) de catre William al III-lea.

Sursa: http://www.tvl.ro


Comments are closed